Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ



Όλοι θέλουμε να επωφεληθούμε από την περίοδο των εκτπώσεων και εμείς οι γυναίκες ακόμη περισσότερο, γιατί τώρα μπορούμε να αγοράσουμε τα αγαπημένα μας καλλυντικά σε πιο προσιτές τιμές!!!

Σε ποια όμως προϊόντα να επενδύσουμε; Tι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε καλλυντικά; Πως θα κάνουμε οικονομία χωρίς να συμβιβαζόμαστε στο αποτέλεσμα;


Kαταρχήν να επισημάνω οτι υπάρχουν αξιόλογα προϊόντα σε όλες τις τιμές. Το να αγοράζουμε κάποιο προϊόν σε προσιτή τιμή δεν σημαίνει πάντα ότι δεν είναι καλό, ούτε ότι ένα ακριβό προϊόν είναι πάντα το καλύτερο για το δέρμα μας. Το σημαντικό είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα συστατικά ενός καλλυντικού ώστε η ποιότητά του να συμβαδίζει με την τιμή του και να μην πληρώνουμε συσκευασία και κόστος μεταφοράς αν δεν μπορούμε. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ένα προϊόν που έρχεται από πολύ μακρυά θα έχει μεγαλύτερο κόστος από κάποιο άλλο που είναι ίσως και από την εγχώρια αγορά. Αλλά και πάλι ένα προϊόν που περιέχει ακριβές πρώτες ύλες όπως χρυσό, μετάξι, πέρλες, ρετινόλη ή καθαρό υαλουρονικό οξύ θα έχει μεγαλύτερο κόστος από ένα προϊόν που περιέχει βιταμίνη C, γλυκερίνη και νιασιναμίδη που είναι εξαιρετικά για το δέρμα όχι όμως ακριβά.
Σαφώς κοιτάμε την ημερομηνία λήξης ενός προιόντος και όσα δεν έχουν ημερομηνία, έχουν με ένα νούμερο 6, 12, 24 και το σχήμα ενός βάζου ή σωληναρίου που δηλώνει τη διάρκεια του προϊόντος από τη στιγμή που θα το ανοίξουμε.
Σε περιόδους εκπτώσεων λοιπόν επενδύουμε σε προϊόντα καθημερινής φροντίδας. Αυτό που κάνουμε καθημερινά είναι πολύ πιο σημαντικό απ αυτό που κάνουμε μία φορά την εβδομάδα ή το μήνα. Αγοράζουμε ανάλογα την εποχή! Οχι αντηλιακά το χειμώνα ή θα ήταν άσκοπο να αγοράσουμε σκιές ματιών στο τέλος του χειμώνα, αλλά μία καλή μάσκαρα ακόμη και αν δεν μας τελείωσε αυτή που έχουμε, θα ήταν μία καλή αγορά, μια και το συγκεκριμένο προϊόν έχει μικρή διάρκεια ζωής. Οχι όμως σε ένα ακόμη κραγιόν ενώ έχουμε άλλα 10!!! Αν έχουμε τη δυνατότητα να επενδύσουμε σε ένα ορό προσώπου που πάντα αναβάλαμε ίσως τώρα θα ήταν μία καλή ευκαιρία!!!

Τι πρέπει να προσέχει κάποια που θέλει προϊόντα βιολογικά, οικολογικά, φυσικά;
Eίναι σεβαστό να αποφεύγουμε τα χημικά αλλά μην το παρακάνουμε. Τα φυσικά προϊόντα δεν σημαίνει πάντα ότι είναι και ήπια και ασφαλή. Πολλές φορές αυτά τα προϊόντα μπορεί να δημιουργήσουν πιο εύκολα αλλεργίες σε ευαίσθητα δέρματα αν περιέχουν μενθόλη ή αμαμελίδα. Εξαρτάται πόσο ισχυρά είναι τα φυσικά συστατικά που περιέχουν. Επίσης υπάρχει μία τάση απο πολλούς να κάνουν φυσικά προιόντα σαπουνάκια, κρέμες, κηραλοιφές ...χρειάζεται μία προσοχή γιατί αυτά τα προϊόντα δεν έχουν συντηρητικά άρα έχουν μικρή διάρκεια ζωής και δεν ξέρουμε πάντα τις συνθήκες παραγωγής, μια και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος!!!
Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν θα πρέπει να αγοράζετε μόνες τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε για την υγεία του δέρματός σας. Συμβουλευτείτε τον άνθρωπο εκείνο που μπορεί να σας καθοδηγήσει ανάλογα τις δικές σας ανάγκες. Τον άνθρωπο που ξέρει το δέρμα σας και που θα τον δείτε και μετά τη χρήση του προϊόντος ώστε να εκφράσετε τις εντυπώσεις σας. Μόνο αν αναπτύξετε τέτοιες σχέσεις θα είστε σίγουρες ότι αγοράσατε το καλύτερο προϊόν για εσάς στην καλύτερη τιμή!!!

Εμείς στο χώρο μας για να βοηθήσουμε τις πελάτισσες μας ώστε και το καλλυντικό που χρειάζονται να αγοράσουν αλλά να μη στερηθούν και την φροντίδα που χρειάζεται για την καλή υγεία του δέρματός της, δίνουμε την ευκαιρία ώστε με την αγορά των προϊόντων της, να της κάνουμε δώρο την περιποίηση της!!!