Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το μακιγιάζ είναι η τέχνη που μας βοηθάει να αναδείξουμε τα ωραία μας χαρακτηριστικά και να προβάλλουμε τον εαυτό μας με μία ευπρεπή εμφάνιση, που θα αναδεικνύει την προσωπικότητά μας κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και της νύκτας. Είναι η τέχνη που μας βοηθάει να προστατέψουμε το πρόσωπό μας από την ηλιακή ακτινοβολία, την περιβαλλοντική ρύπανση, την φθορά του χρόνου. Είναι η τέχνη που θα μας δώσει λύση σε δυσχρωμίες στο πρόσωπο αλλά και αυτή που θα μας φτιάξει τη διάθεση.

Η αλήθεια είναι ότι η ομορφιά κρύβετε μέσα μας,
αλλά το μακιγιάζ έχει τη δύναμη να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό,
την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας άμεσα!!!

Βασική αρχή για ένα ωραίο μακιγιάζ που θα έχει και διάρκεια, είναι καθαρό πρόσωπο, σωστά ενυδατωμένο. Καλό είναι να κάνουμε 1 φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες (ανάλογα το χρόνο και τον τύπο δέρματος) ένα πίλινγκ και 2-3 φορές την εβδομάδα μία μάσκα ομορφιάς για περισσότερη λάμψη.

Το πρωί το μακιγιάζ μας πρέπει να είναι ελαφρύ, λιτό, σε ουδέτερους τόνους, καθόλου προκλητικό και αν εργαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο φυσικό και αρμονικό με το περιβάλλον εργασίας μας.
Τα φρύδια μας πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα απαλλαγμένα από περιττές τριχούλες και αν δεν έχουμε ίσως σκεφτούμε σοβαρά το τατουάζ φρυδιών. Το σωστό make up για το πρόσωπό μας το διαλέγουμε όχι μόνο ως προς το χρώμα αλλά και ως προς την ποιότητα του δέρματος μας.
Ένα πρωινό μακιγιάζ μπορεί να περιλαμβάνει το make up, έντονη μάσκαρα, ένα ήσυχο κραγιόν και ρουζ σε αρμονία με το κραγιόν. Για να το κάνουμε βραδινό θα πρέπει να τοποθετήσουμε σκιές στα βλέφαρα, γραμμή αϊλάνιερ για βλέμμα πιο μυστήριο ή αν δεν τα καταφέρνουμε με το αιλάινερ ένα μολύβι που θα περιγράφει το σχήμα των ματιών μας, ένα έντονο λαμπερό κραγιόν και ρουζ σε κοντινή απόχρωση με τα χείλη!!!



Αν τα βλέφαρά μας είναι ανοιχτόχρωμα και ίσια, ίσως θα έπρεπε να δούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουμε περμανάντ και βαφή στα βλέφαρα για πιο μόνιμο αποτέλεσμα, σε ένα χώρο ομορφιάς που εμπιστευόμαστε!

Τα χρώματα που θα επικρατήσουν για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι είναι έντονα στα μάτια και τα χείλη και η αλήθεια είναι πως ανεξάρτητα από τη μόδα, την Άνοιξη θέλουμε πάντα πιό φωτεινά χρώματα, που θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα νιώσουμε πιό χαρούμενες άμεσα.

Neon χρώματα λοιπόν για φέτος στα μάτια, που μπορεί νάναι ένα μολύβι με χρώμα ή μία σκιά μόνο στο κινητό βλέφαρο ή μία μάσκαρα με το χρώμα.
Στα κραγιόν κοραλί, πορτοκαλί, φούξια, μωβ και βερυκοκί αποχρώσεις, αλλά και δυχρωμίες θα μας δώσουν το πάθος που όλες χρειαζόμαστε.
Έντονα φρύδια, τα αφήνουμε να παχύνουν, τα βάφουμε, τα δίνουμε ένα σχήμα πιο εντυπωσιακό! Σχεδόν άβαφο το υπόλοιπο πρόσωπο, αψεγάδιαστο σωστά ενυδατωμένο με λίγη λάμψη μπρονζέ στα ζυγωματικά, σα να τα φίλησε ο ήλιος!