Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Μάσκες ομορφιάς...για πιο υγιή και νεανική επιδερμίδα.

Η επιδερμίδα μας διαθέτει ένα προστατευτικό μανδύα, που της επιτρέπει να προφυλάσσεται από εξωτερικούς παράγοντες και να διατηρεί την ελαστικότητα και την ενυδατική της ικανότητα.
Ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης (κάπνισμα, έλλειψη ύπνου, άγχος, κακή διατροφή, κ.α.) αλλά και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες (περιβαλλοντική ρύπανση, ηλιακή ακτινοβολία, έκθεση πολλές ώρες σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, κ.α.) καταστρέφουν τους μηχανισμούς προστασίας που διαθέτει το δέρμα με αποτέλεσμα να φαίνεται θαμπό, κουρασμένο, με κηλίδες, να χάνει την ελαστικότητα του και να γίνεται πιο γηρασμένο. Αυτή τη ζημιά έρχονται να επανορθώσουν οι μάσκες ομορφιάς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Είναι παχύρευστες κρέμες με πολλούς ενυδατικούς και θρεπτικούς παράγοντες, που εξαιτίας της παρατεταμένης εφαρμογής τους στο δέρμα αυξάνουν τη διεισδυτική του ικανότητα, το εμπλουτίζουν και το βοηθούν να διορθώνει τις βλάβες που προκλήθηκαν και να γίνει περισσότερο υγιές και λαμπερό σαν να κοιμηθήκαμε καλά για τουλάχιστον 6 ώρες! Δεν είναι πάντα απαραίτητο να έχουμε το προϊόν που θα μας χαρίσει αυτή την ενυδατωμένη, νεανική όψη. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά υλικά που βρίσκονται άμεσα στη διάθεση μας, 2 κουταλιές
γιαούρτι, λίγο μέλι και μερικές σταγόνες λεμονιού μπορούν άμεσα να μας χαρίσουν ένα πιο ξεκούραστο και δροσερό πρόσωπο. Ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας μας και ανάλογα τις ανάγκες της χρονικής στιγμής μπορεί να χρησιμοποιήσουμε μια στυπτική μάσκα (για τη λιπαρότητα), μια πιο ενυδατική ( αν το νιώθουμε ότι χρειάζεται υγρασία) ή μια πιο θρεπτική (αν του λείπουν λιπίδια). Μπορεί να είναι παχύρευστη και να την αφήσουμε στο πρόσωπο 10'-15' και στη συνέχεια να την αφαιρούμε με χλιαρό νερό ή να είναι μια κρεμομάσκα που θα μπορούμε να την αφήσουμε και όλο το βράδυ να απορροφηθεί από την επιδερμίδα μας. Μπορεί να είναι σε μορφή gel ή σε μορφή γέλης που στεγνώνει στο πρόσωπο και την τραβάμε για να την αφαιρέσουμε. Όποια μορφή κι αν έχει, το σημαντικό είναι να την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΣΚΑ
Μια μάσκα ομορφιάς για το πρόσωπο μπορούμε να την κάνουμε όσο τακτικά θέλουμε, ακόμη και κάθε μέρα γιατί μας χαρίζει λάμψη, νεανικότητα και προστασία εξαιτίας των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Όποτε νιώθουμε το δέρμα μας κουρασμένο, θαμπό και να τραβάει μπορούμε να το βοηθήσουμε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά να ανανεωθεί και να ξεκουραστεί. Μη προφασιζόμαστε την έλλειψη χρόνου. Ένας καλός καθαρισμός με γαλάκτωμα και λοσιόν και η τοποθέτηση μιας μάσκας στο πρόσωπο όση ώρα είμαστε στο μπάνιο θα μας δώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τη χαμένη μας λάμψη.
Και βέβαια με ξεχνάμε τα μάτια μας που τόσο κουράζονται με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων (υπολογιστή, κινητό, τάμπλετ). Αυτή η πολύ ευαίσθητη περιοχή, που συχνά παραμελούμε έχει περισσότερη ανάγκη από φροντίδα ώστε να αποφεύγονται οι μαύροι κύκλοι (κακή αιματική κυκλοφορία) και τα οιδήματα (στάση λέμφου). Οι μάσκες για αυτή την περιοχή είναι όπως καταλαβαίνεται ιδιαίτερες και πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε όταν τα μάτια μας είναι περισσότερο ταλαιπωρημένα ( ξενύχτι, καπνοί, κακός ύπνος, πολύ διάβασμα, χρήση ηλεκτρονικών μέσων). Αν δεν έχουμε εκείνη τη στιγμή στη διάθεση μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε στα βλέφαρα μας 2 δίσκους βαμβακιού εμποτισμένους με κρύο τσάι για 10' και αμέσως το βλέμμα μας θα ξεκουραστεί και θα αποκτήσει τη χαμένη του λάμψη.

Στο ινστιτούτο θα μπορούσαμε να κάνουμε μια πιο προσεγμένη αγωγή με μάσκες και αμπούλες, που θα βοηθήσουν το δέρμα μας να αντιμετωπίσει τις καιρικές αλλαγές ενισχύοντας τη φυσική του άμυνα αλλά και να του δώσει εκείνα τα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά που μια έμπειρη αισθητικός θα κρίνει ότι χρειάζεται στην συγκεκριμένη στιγμή. Έτσι θα αποκτήσουμε το δέρμα που όλες ονειρευόμαστε, υγιές, λαμπερό, σωστά ενυδατωμένο και φυσικά πιο νεανικό!

Σημείωση: 
Να σας θυμίσω για τα απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι ότι: το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ και ενώ ενυδατώνει το δέρμα μας συγχρόνως κάνει μια ήπια απολέπιση.
Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C και κιτρικό οξύ που διεγείρει το κολλαγόνο και μας χαρίζει νέα και υγιή κύτταρα.
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και λιπίδια που μαλακώνουν την επιδερμίδα και καταπολεμούν τα σημάδια του χρόνου.
Το μέλι ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και βελτιώνει την ελαστικότητα της. Είναι επίσης ένα ήπιο αντισηπτικό.