Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αλήθειες για τον καθαρισμό του προσώπου στο σπίτι!!

Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι η πρωταρχική φροντίδα που οφείλουμε να κάνουμε καθημερινά στο σπίτι, είτε έχουμε να αφαιρέσουμε μακιγιάζ είτε όχι. Είναι η φροντίδα που θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα υγιές, λαμπερό και νεανικό πρόσωπο για πολλά πολλά χρόνια!!!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ
Πολλές φορές μου εκμυστηρεύεστε ότι καθαρίζεται το πρόσωπό σας μόνο όταν κάνετε μακιγιάζ. Είναι λάθος!! Ακόμη και όταν βρίσκεστε όλη τη μέρα στο σπίτι η επιδερμίδα εκκρίνει ιδρώτα και σμήγμα, που θα πρέπει να αφαιρεθούν για να “αναπνεύσει” το δέρμα μας. Μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ καθημερινά και πολλές φορές και το μεσημέρι ανάλογα τις δραστηριότητές μας...( πχ. Αν γυρίζεται από τη δουλειά σας το μεσημέρι και θα πάτε στο γυμναστήριο το απόγευμα θα πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας και πριν αλλά και μετά το γυμναστήριο αλλά και το βράδυ, πριν βάλετε τις κρέμες σας!!)

ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ-ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ-ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ-NΕΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Ο τρόπος που θα επιλέξουμε να γίνει ο καθαρισμός του προσώπου μας στο σπίτι εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και τις ανάγκες του την κάθε εποχή αλλά και από τις δικές μας ιδιαίτερες συνήθειες. Δεν ωφελεί να σας πω πως πρέπει να χρησιμοποιείται γαλάκτωμα και λοσιόν αν αυτό σας κουράζει και δεν ταιριάζει στην καθημερινότητά σας. Υπάρχουν τόσα πολλά προϊόντα που σίγουρα θα βρείτε αυτό που ικανοποιεί τις δικές σας ανάγκες.

Απαραιτήτως λοσιόν τονωτική μετά τον καθαρισμό!!
Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως είτε χρησιμοποιήσουμε γαλάκτωμα είτε υγρό σαπούνι καθαρισμού, η λοσιόν είναι απαραίτητη στη συνέχεια για να εξισορροπήσει το ph του δέρματος και να δεχτεί καλύτερα την κρέμα που θα βάλουμε. Το γαλάκτωμα μπαίνει απευθείας επάνω στο δέρμα και με κυκλικές κινήσεις κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ για λίγα λεπτά ώστε να ρευστοποιηθεί το μακιγιάζ και να δώσουμε το χρόνο στο προϊόν για να δράσει. Αφαιρούμε το προϊόν με βαμβακάκι και αν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου το μαντηλάκι παραμείνει καθαρό. Ολοκληρώνουμε με τονωτική λοσιόν. Το υγρό σαπούνι καθαρισμού το δουλεύουμε στο πρόσωπο με βρεγμένα δάκτυλα επιμένοντας λίγα λεπτά παραπάνω στο πηγούνι-μέτωπο-πτερύγια μύτης αλλά και στις παρειές ειδικά κοντά στον ακουστικό πόρο που πολλές φορές φτάνουμε μέχρι εκεί (χωρίς λόγο) το ρουζ. Στη συνέχεια ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και εφαρμόζουμε λοσιόν και κρέμα προσώπου.
Τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι μία καλή λύση αλλά πρόχειρη. Ίσως μία έκτακτη λύση σε ένα ταξίδι μας, κάποια φορά που είμαστε κουρασμένες, μία λύση για το γυμναστήριο ή μία λύση για το βράδυ αφού έχει προηγηθεί το μεσημέρι ένας καλός καθαρισμός με γαλάκτωμα ή τζελ καθαρισμού και λοσιόν. Μία ίδια λύση με τα μαντηλάκια θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και τα υγρά διαλύματα καθαρισμού (eau micellaire) ta οποία είναι και τα μόνα που δεν ξεπλένονται και δεν χρειάζονται μετά λοσιόν!

ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΤΙΩΝ
Για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ιδιαίτερο. Το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε εμποτισμένες ροδέλες βαμβακιού έτσι ώστε να γίνει η αφαίρεση χωρίς να ταλαιπωρηθούν τα μάτια. Αυτό είναι ένα προϊόν που θα πρέπει να χρησιμοποιεί οπωσδήποτε μία κοπελίτσα από τη στιγμή που ξεκινάει να χρησιμοποιεί μολύβι και μάσκαρα στα μάτια της.


Δώστε την ευκαιρία στην επιδερμίδα σας καθημερινά να απαλλαγεί από το καυσαέριο, τους ρύπους της πόλης, το μακιγιάζ, το σμήγμα και τον ιδρώτα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά της και την κάνουν να ασφυκτιά και αυτή θα σας ανταμείψει με υγεία λάμψη και νεανικότητα!!