Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Απολέπιση...πόσο απαραίτητη είναι;

Το πίλινγκ ή καλύτερα η απολέπιση, όπως είναι ο σωστός όρος, είναι μια απαραίτητη διαδικασία για το πρόσωπο και το σώμα όλο το χρόνο.


Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει την επιδερμίδα, βοηθάει στη σωστή αιμάτωση και στην ανανέωση των κυττάρων αλλά και στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων φροντίδας. Καλό είναι να γίνεται βραδινές ώρες, ώστε να δώσουμε στην επιδερμίδα την ευκαιρία να ανανεωθεί και έτσι να μην εκτεθεί μέσα στην μέρα, σε εξωτερικές επιθέσεις όπως ατμοσφαιρική ρύπανση και ηλιακή ακτινοβολία. 

Υπάρχουν προϊόντα με πολύ λεπτούς κόκκους που θα μπορούσε ένα δέρμα λιπαρό να κάνει και 2-3 φορές την εβδομάδα, με πιο χονδρούς κόκκους για δέρματα ανθεκτικά αλλά και πιο ήπια, σε μορφή ενζύμων για τα ευαίσθητα δέρματα που δεν ερεθίζουν καθόλου . Οποιοδήποτε προϊόν όμως χρησιμοποιήσουμε, καλό θα είναι να το δοκιμάσουμε πρώτα σε μία μικρή περιοχή για να δούμε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις και να μην το εφαρμόζουμε στην περιοχή κοντά στα μάτια μας.
Στο σώμα όταν κάνουμε πίλινγκ επιμένουμε στους αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες και αποφεύγουμε τις θηλές στο στήθος.


Στο ινστιτούτο θα μπορούσε να γίνει ένα πιό έντονο πίλινγκ, μηχανικό με βούρτσες, με υπέρηχο, φυτικό πίλινγκ ή φρουτοξέα αλλά και μικροδερμοαπόξεση με κρυστάλλους. Περιποιήσεις που συνήθως γίνονται τους φθινοπωρινούς μήνες για να αποφύγουμε τον έντονο ήλιο και σκοπό έχουν να αντιμετωπίσουμε ουλές, επιφανειακές ρυτίδες, σημάδια ακμής, και δυσχρωμίες και έτσι να αποκτήσουμε ένα λείο, φωτεινό και νεανικό πρόσωπο!!

Αποφεύγουμε τα πίλινγκ:
  • όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα αλλεργίας ή παθήσεις κολλαγόνου, 
  • όταν υποφέρουμε από παθήσεις ανοσοποιητικού ή έχουμε έντονη φωτοευαισθησία ή παίρνουμε φάρμακα που την προκαλούν αλλά ακόμη και 
  • όταν έχουμε έρπητα ή μυρμηγκιά ή έχουμε υποβληθεί πρόσφατα σε θεραπείες laser στην περιοχή.

Πόσο συχνά κάνουμε πίλινγκ;
Ανάλογα την επιδερμίδα μας μπορούμε να κάνουμε 2 και 3 φορές την εβδομάδα. Προσοχή όμως σε δέρματα που έχουν ευρυαγγείες.

Πρόσωπο: 1 φορά την εβδομάδα αν έχουμε ξηρό δέρμα, 2 φορές σε λιπαρό και κάθε 15 ημέρες σε ευαίσθητο
Πως γίνεται: σε καθαρό δέρμα απλώνουμε μία ποσότητα όση ένα φασόλι και με κυκλικές κινήσεις κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ για 3-4 λεπτά (όση ώρα κρατάει ένα τραγούδι) αν το προϊόν στεγνώσει στα πρώτα 2 λεπτά βρέχουμε τα χέρια μας και συνεχίζουμε το μασάζ, είναι πολύ βασικό να επιμείνουμε γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεται η απολέπιση.
Σώμα: καθημερινά επιμένοντας σε αγκώνες και γόνατα.
Πως γίνεται: σε στεγνό σώμα πριν το ντουζ με μία στεγνή πετσέτα τρίβουμε δυνατά το σώμα μας ξεκινώντας από τα πόδια ανεβαίνουμε προς τα πάνω και επιμένουμε στα μπράτσα και την πλάτη. Αυτή είναι μία διαδικασία που μπορεί να γίνεται πριν το καθημερινό μας ντουζ και κάθε 10-14 μέρες μπορούμε να κάνουμε ένα πίλινγκ με κόκκους.

Δεν ξεχνάμε ότι σκοπός της απολέπισης είναι να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, που δεν πέφτουν και φράζουν τους πόρους και δικαιολογίες ότι .... δεν έχουμε προιόν  στο σπίτι απλά δεν χωράνε!!


Θα μπορούσαμε πολύ καλά να χρησιμοποιήσουμε λίγο μέλι με  μερικές σταγόνες λεμόνι αφήνοντας το να δράση για 10' ή καστανή ζάχαρη με λαδάκι. 
Ολο αυτό πρέπει να γίνεται με ήπιο τρόπο, δεν τρίβουμε σκληρά για να μην προκαλέσουμε τραυματισμό! 
Τώρα το είδος του προιόντος που θα χρησιμοποιήσουμε και με ποια συχνότητα θα το κάνουμε είναι φρόνιμο να ενημερωθούμε από την αισθητικό μας ή τον άνθρωπο  που παρακολουθεί το δέρμα μας και τον εμπιστευόμαστε. 
Ετσι θα έχουμε επιδερμίδα καθαρή, φρέσκια, λαμπερή και νεανική, απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα αλλά και άχρηστες ουσίες για πάντα!!