Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΩΡΙΣ

Όποια κι αν είναι η ηλικία μας, όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματος μας, ένα είναι σίγουρο ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ, ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΡΕΨΗ
για να διατηρήσει την ελαστικότητα, τον τόνο και τη σφριγηλότητά του.
Ο ανθρωπολόγος Ashley Montagu είπε “σκοπός της ζωής είναι να πεθάνεις νέος όσο πιο αργά γίνεται” και για να διατηρήσουμε το δέρμα μας σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται για το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μας, 3 είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουμε: 

1.ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ γίνεται με μηχανήματα όπως το dermabrasion (μικροδερμοαπόξεση με κρυστάλλους),υπέρηχος και μηχανικό πήλινγκ με βούρτσες αλλά και καλλυντικά όπως τα Α-ΗΑ και το φυτικό πήλινγκ.
Η συχνότητα με την οποία θα γίνει εξαρτάται από τον τύπο δέρματος και το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε.

2.ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ εφαρμόζεται με μηχανήματα όπως η ιοντοφόρεση και ο υπέρηχος αλλά και με καλλυντικά προιόντα όπως αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ.
Απευθύνεται σε όσες έχουν ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα αλλά και σε όσες ταξιδεύουν συχνά. Μπορεί να γίνει κάθε φορά που νιώθουμε ότι το δέρμα μας το χρειάζεται, αλλά και σα θεραπεία άνοιξη και φθινόπωρο (4 εφαρμογές ανά εβδομάδα).

3.ΘΡΕΨΗ και ανανέωση του δέρματος επιτυγχάνεται με μηχανήματα όπως το παλμικό φως, οι ραδιοσυχνότητες και η παθητική γυμναστική με μικρορεύματα, αλλά και με καλλυντικά προιόντα όπως τα φυτοοιστρογόνα και τα πεπτίδια.
Είναι καλό περίπου 1 με 2 φορές το χρόνο να γίνεται ένα εντατικό πρόγραμμα στο ινστιτούτο, που θα βοηθούσε το δέρμα να παραμείνει αγέραστο, φωτεινό και νεανικό.
Γιατί όπως συνηθίζω να λέω  "η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ δεν είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ αλλά ΑΝΑΓΚΗ" που όλοι χρειαζόμαστε και το μόνο που πρέπει να κάνουμε στο σπίτι είναι να ακολουθήσουμε μία απλή πρωινή και βραδινή αγωγή, να κάνουμε μία υγειηνή για το δέρμα μας διατροφή και να βρίσκουμε χρόνο να χαλαρώνουμε.