Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Λίγο πριν τις μεγαλύτερες σας καλοκαιρινές διακοπές

Κι όμως καήκατε!!!

Λίγο ο αέρας που φυσούσε, λίγο το παιχνίδι στη θάλασσα κράτησε περισσότερο, λίγο το αντηλιακό που ξεχάσατε να ανανεώσετε και η χαρά μετατράπηκε σε ταλαιπωρία. Γυρίσατε στο σπίτι με ένα έγκαυμα που δεν καταλαβαίνετε πως το πάθατε. Το δέρμα κόκκινο, τραβάει, δεν μπορείτε να το ακουμπήσετε και φαγουρίζεστε κιόλας!!

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε να ανακουφιστείτε από το έγκαυμα και να επαναφέρετε όσο πιο γρήγορα γίνεται την επιδερμίδα σας στην προηγούμενη φυσική υγιή της κατάσταση. Γιατί ακόμη κι αν το δέρμα δεν έχει υποστεί τόσο έντονη ζημιά το σίγουρο είναι ότι ταλαιπωρήθηκε και έχει ανάγκη από σωστή ενυδάτωση.
 
Μόλις λοιπόν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας γίνεται ροζ εγκαταλείψετε την παραλία.
Βάλτε μία μακρυμάνικη  μπλούζα, πάτε σε ένα σκιερό μέρος, πιείτε αρκετά υγρά για να αποφύγετε την αφυδάτωση, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν AFTER SUN για να  το καταπραΰνεται!





Αν αρχίσει να ξεφλουδίζετε, αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο. Μη τραβάτε τις πετσούλες, αφήστε το δέρμα σας να επουλωθεί μόνο του. Χρησιμοποιήστε σ αυτές τις περιοχές υψηλότερο δείκτη προστασίας Τρώτε τροφές πλούσιες σε νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που  βοηθούν και στην αντηλιακή προστασία  σας.

Γενικά το καλοκαίρι αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν φρουτοξεά, ρετινόλη και πίλινγκ με έντονους κόκκους!!

Το καλύτερο είναι να καθαρίζεται καθημερινά πρωί βράδυ την επιδερμίδα σας και να έχετε ένα ήπιο απολεπιστικό να χρησιμοποιείται 2-3 φορές την εβδομάδα, ώστε να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα και να μπορεί η επιδερμίδα να δεχτεί τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε . Να ενυδατώνεται τακτικά σε όλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ πριν την κρέμα σας να χρησιμοποιείται έναν ενυδατικό ορό για μεγαλύτερη φροντίδα.
Να μη ξεχνάτε ότι η καλύτερη προστασία είναι η πρόληψη και η σωστή εκπαίδευση των παιδιών σας στην αντηλιακή φροντίδα!!!