Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ ΚΥΡΙΕΣ


Με αφορμή τη συζήτηση με μία πελάτισσά μου, θα αναφερθώ σ αυτό το ιδιαίτερο μακιγιάζ για ευπαρουσίαστες κυρίες.


Για όλες εμάς που δεν είμαστε πια νεαρές δεσποινίδες, ώστε να κάνουμε τρέλες με το μακιγιάζ μας και να πειραματιζόμαστε τι είναι αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα!
Θα σας θυμίσω λοιπόν ότι το μακιγιάζ είναι η τέχνη που θα μας βοηθήσει να αναδείξουμε τα ωραία μας χαρακτηριστικά και όχι να καλύψουμε τυχόν προβλήματα στην επιδερμίδα μας. 
Είναι η τέχνη που θα μας βοηθήσει να προστατέψουμε το πρόσωπό μας από την ηλιακή ακτινοβολία, την περιβαλλοντική ρύπανση, να προβάλλουμε την ωραία εικόνα μας και να αναδείξουμε την προσωπικότητά μας.
Η βασική αρχή λοιπόν για να δείχνει ένα μακιγιάζ όμορφο και φρέσκο, παραμένει πάντα ίδια: καθαρό πρόσωπο σωστά φροντισμένο και ενυδατωμένο. Τώρα πια δεν χρησιμοποιούμε μόνο μία απλή ενυδατική κρέμα αλλά και ένα ορό για περισσότερη θρέψη και σύσφιξη. Τουλαχιστον 2 φορές την εβδομάδα απαλλάσουμε την επιδερμίδα μας απο τα νεκρά κύτταρα και χρησιμοποιούμε μάσκα στο πρόσωπο για περισσότερη λάμψη και φρεσκάδα και δεν ξεχνάμε ποτέ την κρέμα ματιών και μία πιό πλούσια κρέμα τροφής το βράδυ.

 Το μακιγιάζ τώρα πια γίνεται πιό λιτό, φυσικό και απαλό χρησιμοποιώντας ουδέτερα χρώματα και κρατώντας στο μυαλό μας τα λόγια του Oscar Wilde:
Πολύ μακιγιάζ και λίγα ρούχα, αποτελούν πάντα ένα αλάνθαστο σημάδι απελπισίας σε μια γυναίκα.

Τα χρώματα που πρέπει να επιλέξουμε πρέπει να είναι κοντά στα φυσικά μας χρώματα να μην περιέχουν glitter, να μην είναι περλέ, ούτε πολύ ματ αλλά σατινέ με ελάχιστη λάμψη και σε ουδέτερες αποχρώσεις ώστε να κολακεύουν.

Η σωστή επιλογή του make up είναι η αρχή και το ωραίο τελικό αποτέλεσμα για το μακιγιάζ μας. Πρέπει να είναι σε υγρή μορφή και όχι ματ, ώστε να μην φαίνεται σκληρό μετά απο μερικές ώρες και διαγράφει τις γραμμές έκφρασης τονίζοντας τις τυχόν ατέλειες πιό εντονα. Πρέπει να έχει πολλούς ενυδατικούς και αντιγηραντικούς παράγοντες για να προσφέρει στο πρόσωπο περισσότερα απο μία απλή κάλυψη και η υφή του να είναι ελαστική με ελαφριά γυαλάδα για περισσότερη λάμψη.

Για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο στρώσιμο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πριν την εφαρμογή του primer. Το primer είναι το προϊόν βάσης που μπαίνει μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το make up, έχει σκοπό να ομαλοποιήσει την επιδερμίδα και πολλές φορές να διορθώσει και το χρώμα της. Απαραίτητο εργαλείο για ένα άψογο μακιγιάζ με διάρκεια.

Το Concealer θα πρέπει να είναι σε μορφή highligth με βουρτσάκι και οχι σε στικ που μπορεί να καλύπτει τους μαύρους κύκλους αλλά τραβάει την προσοχή στις εκφραστικές γραμμές των ματιών. Η τοποθέτησή του γίνεται στην εσωτερική γωνία και πολύ κοντά στην κόγχη ώστε να δώσει περισσότερη φωτεινότητα στο βλέμμα.


Τα καλοσχηματισμένα φρύδια θα αναδείξουν τα μάτια μας, γι αυτό μία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν αφήνει ποτέ τις περιττές τριχούλες να καλύψουν το βλέφαρό της. Η αλήθεια είναι πως αν ακολουθούσαμε την μόδα κατα καιρούς, μπορεί να μην έχουμε και αρκετές τριχούλες πιά. Το σχήμα των φρυδιών μας θα πρέπει να εχει μια ελαφρυά ανοδικότητα και καλό είναι να μην είναι πάρα πολύ λεπτό. Αν χρειαστεί μπορούμε να καταφύγουμε στο μόνιμο μακιγιάζ. Τα πυκνά φρύδια προσδίδουν πάντα νεανικότητα στο πρόσωπο.







Οσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα γύρω απο τα μάτια μας χάνει την ελαστικότητά της με αποτέλεσμα αυτά να δείχνουν μικρότερα. Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι απαλά και να σβήνουν όμορφα το ένα μέσα στο άλλο. Αποχρώσεις της λεβάντας, απαλό ροζ, σαμπανιζέ, βερυκοκί, δαμασκηνί είναι χρώματα που κολακεύουν και θα πρέπει να είναι στις προτιμήσεις μας. 

Ξεχνάμε τις έντονες γραμμές με μολύβια και eyeliner και χρησιμοποιούμε μολύβι πολύ κοντά στις βλεφαρίδες μας για να φαίνονται πιο πυκνές και αν θέλουμε ένα σαμπανιζέ μολύβι στο εσωτερικό του βλεφάρου για να δείχνουν τα μάτια μας μεγαλύτερα και ξεκούραστα. Για περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες μας βάζουμε μπόλικη μάσκαρα αλλά μόνο στις πάνω έτσι ώστε να ανασηκωθεί το βλέφαρο και να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια μας.

Στα χείλη μας πρέπει να επιλέξουμε ήσυχες αποχρώσεις. Πριν το μολύβι χειλιών καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν βάσης ώστε να μας βοηθήσει στην κάλυψη των λεπτών γραμμών και στον σχηματισμό του περιγράμματος. Το μολύβι χειλιών θα πρέπει να είναι σε ουδέτερο χρώμα και να καλύψουμε όλη την επιφάνεια των χειλιών για μεγαλύτερη διάρκεια. Λίγο lip gloss στο κέντρο ή ένα κραγιόν ενυδατικό όχι ματ όχι σκούρα χρώματα αλλά γλυκές, φωτεινές αποχρώσεις κοραλλί, ροδακινί, ροζέ, κόκκινο, θα αναδείξουν το χαμόγελό μας.
Αν κάποτε αποφεύγατε το ρουζ τώρα μη το ξεχνάτε με τίποτα!!! Προτιμήστε ζεστές αποχρώσεις του κοραλί και του ροδάκινου ίσως και λίγο bronze ψηλά στα ζυγωματικά και χωρίς να χαμογελάτε.
Μια πούδρα λάμψης στο τέλος θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εικόνα σας, να σας δώσει μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ σας, αλλά και να ομαλοποιήσει τα χρώματα ώστε να μη φαίνονται διαχωριστικές γραμμές!!!

Και τώρα απολαύστε το video!!!!