Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

14 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ 2014

Η αρχή κάθε χρονιάς είναι μοναδική ευκαιρία, 
αλλά και η καλύτερη αφορμή για να υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι 
φέτος θα κάνετε οπωσδήποτε κάποια πράγματα για σας. 
Κατ αρχάς οπλιστείτε με θετική διάθεση και αισιοδοξία..
...εξάλλου όλες οι μελέτες έχουν δείξει ότι το άγχος και η κακή διάθεση,
 επιδρούν αρνητικά στον τρόπο ζωής μας.
 Είναι απαραίτητο λοιπόν να υιοθετήσετε κάποιες συνήθειες που θα σας προσφέρουν,
την ανανέωση που χρειάζεται τόσο το  δέρμα όσο και η ψυχή σας!
Πολλές φορές αρκούν μερικά λεπτά για να νιώσουμε πραγματικά όμορφες 
και λαμπερές και  αυτό να μη μας κοστίσει και μία περιουσία!

  1. Να μη ξεχνάς πως ο καθαρισμός του προσώπου σου κάθε βράδυ, όσο βαρετός κι αν είναι, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ! Είναι το πρώτο και βασικό βήμα για μία λαμπερή επιδερμίδα!
  2. Για μία οικονομική και γρήγορη απολέπιση στο σπίτι, αρκούν λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και λίγη ζάχαρη! Η τριβή πρέπει να διαρκέσει μερικά λεπτά για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να φωτίσει η επιδερμίδα. Αν πάλι έχετε χρόνο και λίγα χρήματα να διαθέσετε για μία επίσκεψη στην αισθητικό σας, ζητήστε της να σας κάνει ένα πίλινγκ με φρουτοξέα...είναι ότι πρέπει για λιπαρά, ακνεικά δέρματα με έντονους πόρους ή απλά για μία ανανέωση του δέρματος και το κόστος μπορεί να ξεκινάει απο 25€!
  3. Καθιέρωσε μία φορά την εβδομάδα να κάνεις μία μάσκα ομορφιάς στο σπίτι. Μπορείς να την συνδυάσεις με καφέ και κουβεντούλα με τις φίλες σου ή αν δεν έχεις πολύ χρόνο την ώρα που κάνεις το μπάνιο σου. Οσο να λούσεις τα μαλλιά σου και το υπόλοιπο σώμα σου, η μάσκα θα έχει δώσει στη επιδερμίδα σου εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ώστε να δείχνεις περισσότερο φρέσκια και ξεκούραστη!
  4. Μην αμελείς τα μάτια σου! Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας αλλά και της καλής υγείας μας! Κουρασμένα, με μαύρους κύκλους, πρησμένα απο τις πολλές ώρες μπροστά σ ένα υπολογιστή, κόκκινα γιατί δεν αφαιρέσαμε καλά τη μάσκαρα και... χωρίς μία κρεμούλα; Aπο μικρή ηλικία πρέπει να έχουμε μία κρέμα ειδικά γι αυτή την ευαίσθητη περιοχή και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν μία μάσκα ματιών ή δύο κομπρέσες απο φακελάκια πράσινου τσαγιού που θα τα έχουμε τοποθετήσει απο πριν στο ψυγείο!
  5. Μία με δύο φορές το χρόνο, αν είστε πάνω απο 35 χρονών, φροντίστε να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας κάτι παραπάνω. Ενας ορός ή μία πιο εξιδεικευμένη φροντίδα στο ινστιτούτο θα σας δώσει το νεανικό σφρίγος και την ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σας, ώστε να καθυστερήσετε την εμφάνιση των πρώτων λεπτών γραμμών έκφρασης!
  6. Πέστε ΟΧΙ στο ξυράφι και απαλλαγείτε απο την ανεπιθύμητη τριχοφυία με πιό ..γυναικείους τρόπους! Ξεκινήστε ΤΩΡΑ φωτοαποτρίχωση για να είστε άνετες το καλοκαίρι (υπάρχουν οικονομικά πακέτα που θα μπορούσατε να συζητήσετε και να βρείτε τη λύση που σας εξυπηρετεί) ή αν δεν μπορείτε τώρα, καθερώστε την αποτρίχωση με κερί!
  7.  Βάλε χρώμα στο μακιγιάζ σου! Προσπάθησε να βρεις ποιό είναι το στυλ που σου ταιριάζει και σε κολακεύει χωρίς να είναι κραυγαλέο. Αν δεν τα καταφέρνεις μόνη, κλείσε ένα ραντεβού εκπαίδευσης στο προσωπικό σου μακιγιάζ και μη ξεχάσεις να ζητήσεις να σου διορθώσουν το σχήμα των φρυδιών σου αν χρειάζεται!
  8.  Φρόντισε να προσαρμόζεις τη φροντίδα του προσώπου και του σώματός σου ανάλογα με τις εποχές! Την άνοιξη κάνε ένα ωραίο πίλιγνκ σώματος, είτε μόνη στο μπάνιο σου, είτε δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό σου να χαλαρώσει, σ ένα επαγγελματικό χώρο και να απολαύσει τις ιδιαίτερες εκείνες "ιεροτελεστίες" οι οποίες εκτός απο ένα βελούδινο δέρμα θα σου χαρίσουν μοναδικές στιγμές ευεξίας και ψυχικής ανάτασης!
  9. Μην αμελείς την φροντίδα των χεριών σου. Μην τα αφήνεις αφυδατωμένα, με παρανυχίδες και σπασμένα νύχια. Μία κρέμα χεριών τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα θα τα κρατήσουν ενυδατωμένα και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φρόντισε το σχήμα τους και με λίγο λαδάκι σπρώξε μαλακά με μία μπατονέτα τα πετσάκια. Αν ακόμη έχεις παιδικές συνήθειες και "τρως" τα νύχια σου επισκέψου έναν σωστό επαγγελματικό χώρο να σε φροντίσουν! Είναι ντροπή και δείχνει ανωριμότητα να μην έχεις περιποιημένα χέρια.
  10. Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα πιό υγειηνό τρόπο ζωής! Κόψε κακιές συνήθειες (τσιγάρο, ποτά, ξενίχτια), βάλε στην καθημερινότητά σου μια ήπια μορφή γυμναστικής, φρόντισε να κάνεις μικρά γεύματα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σε σταθερές ώρες όσο γίνεται ΚΑΙ φρόντισε τη συναισθηματική σου ζωή! Αγάπησε πρώτα εσύ τον εαυτό σου και δώσε αγάπη στους ανθρώπους που είναι κοντά σου και σε νοιάζονται!
  11. Ταξίδεψε! Διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο, βλέποντας μία ωραία παράσταση, κάνοντας ένα ταξίδι που πάντα ήθελες κι αν δεν μπορείς να το πραγματοποιήσεις τώρα... μάθε όσες πληροφορίες περισσότερες μπορείς! Ετσι θα έρθεις πιο κοντά στον στόχο σου και να είσαι σίγουρη πως σύντομα θα γίνει πραγματικότητα!
  12. Μην αγοράζεις μόνη σου καλλυντικά που δεν είσαι σίγουρη ότι τα χρειάζεσαι. Ζήτησε την γνώμη της αισθητικού που περιποιείται το πρόσωπό σου, σίγουρα θα σε κατευθύνει καλύτερα και θα σε βοηθήσει να αγοράσεις εκείνα που πραγματικά έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου!
  13. Μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, πόσο μάλλον την φροντίδα του προσώπου και του σώματός της. Γι αυτό φροντίστε απο μικρή ηλικία να βρείτε τον επαγγελματία αισθητικό, που με σύνεση και αγάπη θα σας μάθει να αφουγκράζεστε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και θα σας προσφέρει εκείνες τις φροντίδες που αξίζει κάθε γυναίκα να δέχεται, ώστε να παραμείνει νέα και υγιής για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια! 
  14. Να θυμάσαι οτι η ομορφιά είναι κυρίως εσωτερική υπόθεση, γιαυτό διατήρησε την εσωτερική σου γαλήνη και άφησε την ομορφιά της ψυχής σου να λάμψει στο πρόσωπό σου!