Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

AKMH KAI MAKΙΓΙΑΖ


Η ακμή προβληματίζει πάρα πολλές κοπέλες στην εφηβεία αλλά και λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα να επηρεάζει την ψυχολογία τους και να ρίχνει την αυτοπεποίθησή τους.

Η εμφάνιση της μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ορμονικές διαταραχές, υπερέκκριση σμήγματος, άγχος, κακή διατροφή, ελλειπή φροντίδα καθαριότητας δέρματος, χρήση φαρμάκων κ.α.
Η σωστή αντιμετώπισή της είναι ένα θέμα που πρέπει να δει πολύ σοβαρά η κάθε κοπέλα για να έχει ένα υγιές δέρμα και κατ επέκταση μια υγιή και αξιοπρεπή εμφάνιση.

Πολλές φορές έχω γνωρίσει κοπέλες που πιο πολύ τους απασχολεί το πως θα καλύψουν με μακιγιάζ τα σημάδια της ακμής και όχι πως θα τα εξαλείψουν.
Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια αντιστρέφονται τα πράγματα.

Θα τονίσω ότι το μακιγιάζ φαίνεται πάντα πιο ωραίο όταν γίνεται σ ένα καθαρό υγιές δέρμα αλλά τώρα θα αναφερθώ στο μακιγιάζ ενός δέρματος με ακμή.

Γενικά είμαστε πολύ προσεκτικές με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πινελάκια, βουρτσάκια, σφουγγαράκια και προσέχουμε τους κανόνες υγιεινής (δεν δανείζουμε τα προϊόντα μας τα συντηρούμε και τα καθαρίζουμε σωστά) , ώστε να μην εξαπλώσουμε τις βλάβες της ακμής.

Ξεκινώντας το μακιγιάζ έχουμε ένα σωστά καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα.
Εφαρμόζουμε ένα τοπικό προκαλυπτικό προϊόν στις βλάβες της ακμής (φαγέσωρες, φλύκταινες, διάσπαρτες κοκκινίλες).
Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα προϊόν make up που είναι oil free και κατάλληλο για λιπαρά ακνεικά δέρματα. Η ποσότητα είναι η ελάχιστη που χρειάζεται για να καλύψει σωστά το πρόσωπο προσέχοντας να μην σταματάει απότομα στο περίγραμμα του προσώπου αλλά να σβήνει ομαλά έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση ότι δεν φοράτε τίποτα.
Αν θέλουμε το μακιγιάζ μας να έχει περισσότερη διάρκεια προσθέτουμε μια διάφανη πούδρα φιξαρίσματος.
Αν πάλι τα σημάδια ακμής είναι διάσπαρτα σε όλο το πρόσωπο, τότε χρειαζόμαστε ένα πιο camouflage maquillage. Μια κοπέλα μόνη της μπορεί να το πετύχει χρησιμοποιώντας το τοπικό αντιβακτηριδιακό καλυπτικό προϊόν σε όλο το πρόσωπο και στη συνέχεια μια κρέμα ΒΒ, που θα της προσφέρει και κάλυψη και ενυδάτωση και αντιβακτηριδιακή προστασία και τέλος το make up και την πούδρα.

Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει για να ολοκληρώσει το μακιγιάζ της καλύτερα να είναι από την γκάμα των γήινων αποχρώσεων σε ρουζ, σκιές και κραγιόν.

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που όμως έχει λύση!
Μην την αμελείτε και μην αφήνετε η εμφάνισή της να επηρεάζει την ψυχολογία σας. Βρείτε την κατάλληλη λύση για εσάς και αντιμετωπίστε την.
Κάντε μακιγιάζ και δείξτε το υπέροχο λαμπερό σας πρόσωπο!
Δεν είναι το μακιγιάζ που θα επηρεάσει την εξέλιξή της,
είναι η αδιαφορία και οι λάθος φροντίδες υγιεινής!