Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

H ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑ!

Άλλη η ηλικιακή μας ηλικία και άλλη η ηλικία του δέρματος μας.

      Θάθελα να σας επισημάνω ότι η κατάσταση του δέρματος μας δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με την πραγματική ηλικία μας. 
     Υπάρχουν γυναίκες 30 χρόνων που φαίνονται για 50 αλλά και 40 χρόνων που άνετα τις κάνεις 20. Αυτό έχει σχέση με την κληρονομικότητα, με τις συνθήκες ζωής, τις διατροφικές συνήθειες αλλά και τον τρόπο που η κάθε μία φροντίζει το δέρμα της. Για αυτό είναι λάθος να χωρίζουμε τα καλλυντικά σε κατηγορίες για νεαρές ηλικίες ή ώριμες.  

   Τα καλλυντικά πρέπει να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες της συγκεκριμένης στιγμής.
Συχνά με ρωτάνε αν θα πρέπει να αλλάζουν την κρέμα που χρησιμοποιούν για να μη τη συνηθίσει το δέρμα. Οι κρέμες δεν είναι φάρμακα ώστε να τις συνηθίσει το δέρμα και να μην επιδρούν πια. Το δέρμα για να τραφεί σωστά έχει ανάγκη από μία ποικιλία συστατικών που βρίσκονται κάτω από την επιδερμίδα.  
    Οι κρέμες που κυκλοφορούν σήμερα παρασκευάζονται με βάση την αντιγραφή των συστατικών του δέρματος όπως κολλαγόνο, ελαστίνη, βιταμίνες, αμινοξέα, πεπτίδια κ.α. Το δέρμα τα χρειάζεται όλα αυτά τα συστατικά αλλά οι κρέμες τα περιέχουν ένα ένα ξεχωριστά γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να συνυπάρξουν μέσα σ ένα καλλυντικό δύο και τρία συστατικά μαζί ενώ συνυπάρχουν θαυμάσια στο δέρμα. Είναι λοιπόν ανάγκη να αλλάζουμε τακτικά το είδος της κρέμας που χρησιμοποιούμε και να τροφοδοτούμε το δέρμα μας άλλοτε με κρέμες κολλαγόνου άλλοτε με βιταμινούχες κοκ 
 
 Ολοι πάντως μετά την ηλικία των είκοσι χρόνων, χρειάζονται ένα προιόν απολέπισης για να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση της ανακύκλωσης των κυττάρων, έτσι ώστε να διατηρήσουν την νεανικότητα του δέρματος τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας είναι ότι η καλύτερη φροντίδα είναι όταν το καθημερινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 βασικά βήματα:

 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ / ΑΓΩΓΗ / ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Aν ακολουθήσετε πιστά αυτά τα 3 βήματα καθημερινά, τότε το δέρμα θα φαίνεται όσο πιό υγιές γίνεται, ενυδατωμένο, ισορροπημένο και νεανικό που είναι και το ζητούμενο!